2010-2011

Viito! ry

Vuosikertomus 2010-2011

Opiskelijajärjestö Viito! ry:n kuudes toimintavuosi oli tyypilliseen tapaan monimuotoinen, rikas ja vauhdikas.

Viito! ry hallituksen muodosti lukuvuotena 2010-2011 puheenjohtaja Antti Kronqvist, varapuheenjohtaja Cecilia Hanhikoski, Sihteeri Nelli Keski-Levijoki. Muita jäseniä olivat Olga Nuutinen (jäsenkirjuri), Anna Puupponen (tiedottaja), Joonas Lehtinen (sekatyömies) ja Silja Ruonala (rahastonhoitaja).

Lukuvuoden aikana jäseniä oli 45, joista 9 oli kannatusjäseniä. Vaihtuvuutta oli runsaanlaisesti, sillä 12 uutta jäsentä liittyi Viito! ry:n toimintaan ja 22 erotettiin.

Lukuvuosi 2010-2011 oli toiminnaltaan erittäin vilkas ja tapahtumiltaan monipuolinen. JYY myönsi Viito! ry:lle 220 euroa toimintaansa varten.

SYKSY 2010

Taneli Syrjämäki ja Karoliina Nevalainen edustivat Viito! ry:täTurussa vietetyissä Valtakunnallisilla viittomakielisillä nuorisopäivillä 15–17.10. Nuorisopäivien teema oli ”Luo itsesi”, mikä kannusti nuoria olemaan luovia ja edisti heidän luovaa kulttuuriaan ja identiteettiään.

Viito! ry:n uuden hallituksen ensimmäinen kokous pidettiin Sohwilla 27.10. Kokouksessa jaettiin uuden hallituksen roolit jäsenten kesken.

Viito! ry järjesti Juhana Salosen toimesta Etiopia illan kuurojenyhdistyksellä 25.11. Juhana Salonen kertoi omista vaihtokokemuksistaan Etiopiassa ja yleisesti tilanteesta, mikä vallitsee Etiopiassa. Tapahtuman aikana oli kolehti, johon osallistujat saivat laittaa rahaa. Rahat menivät lyhentymättöminä Kuurojen Lähetyksen keräykseen, jonka hanke oli kuurojen yläaste ja ammatillisen koulun rakentaminen Njombeen, Tansaniaan.

Viito! ry:n legendaariset pikkujoulut järjestettiin Jyväskylän kuurojenyhdistyksellä 2.12.2010. Hulvattoman ohjelman lisäksi tapahtumassa oli tavalliseen tapaan tarjolla runsaasti murkinaa ja purtavaa.

KEVÄT 2011

Kuurojen Liiton järjestämä Yhdistysten ja piirien neuvottelupäivät pidettiin 29.–30.1 Peurungassa. Viito! ry:tä edusti tapahtumassa Juhana Salonen. Muutama Viito! ry:n jäsen osallistui myös neuvottelupäiville.

Kielikampus seminaari pidettiin 9.2. Viito! ry:n opiskelijat tekivät viittomakieliaiheisen videon. Mukana videon toteuttamisessa olivat Katariina Nyman, Arttu Liikamaa, Henna Syrjälä, Olga Nuutinen, Juhana Salonen, Anna Puupponen, Jarkko Keränen, Silja Ruonala, Natalie Paulanto ja Minna Lapakko

10.2 järjestettiin viittomakielisten filmifestareiden toinen osa Jyväskylän yliopiston C1 salissa. Ensimmäinen osa oli järjestetty Helsingissä jo aiemmin. Viito! ry vastasi kahvitarjoiluista, joten kukaan festareille osallistunut ei varmasti jäänyt kuivin suin.

Viito! ry järjesti yhdessä viittomakielen keskuksen kanssa palauteseminaarin 15.2. Viito! ry oli kerännyt palautetta opiskelijoilta, jotka toimitettiin tässä tapahtumassa eteenpäin.

Kevään suurin spektaakkeli oli varmasti Viito! ry:n 5-vuotisjuhla ja neljännet Viittomakieliset päivät 5.3. Viittomakieliset päivät järjestettiin Jyväskylän yliopiston C1 juhlasalissa, joka oli kaikille kiinnostuneille ilmainen tapahtuma. Teemana oli tällä kertaa ”Viittomakielinen koulu, puheista tekoihin”. Illalla vietimme Viito! ry:n jäsenten kanssa 5-vuotis juhlia Ravintola Ilokivessä. Tapahtumaan oli kutsuttu pelkästään Viito! ry:n jäsenet, sekä vanhoja jäseniä + Viito! ry:n toimintaan omalla panoksellaan vaikuttaneita henkilöitä. Juhla oli kaiken kaikkiaan onnistunut ja kaikilla oli juhlamieli katossa. Erityinen kiitos viittomakielen keskukselle, joka osallistui 5-vuotisjuhlien kustannuksiin.

Silja Ruonala kävi Kuurojen Liiton järjestämällä nuorten järjestökurssilla, joka pidettiin Tampereella 18–19.2.

Toinen vuosittainen jo legendaariseksi muodostunut Talvipäivät järjestettiin 31.1 yhdessä Jyväskylän kuurojenyhdistyksen nuortenkerhon kanssa. Laajavuorella oli mahdollisuus lasketella, lumilautailla, hiihtää, pulkkailla tai lumikenkäillä. Ilta huipentui Kortepohjan saunatiloissa, jossa saunottiin talvipäivien hiet ja turkit pois.

Järjestöjen vaalitilaisuus käytiin 23.3 kaupungin kirjaston Minnan salissa. Teema oli ”Järjestöjen toimintaedellytykset turvattava”. Viito! ry ja Jyväskylän kuurojenyhdistyksen jäsenet olivat mukana kuuntelemassa tapahtumaa. Viito! ry:n puheenjohtaja Antti Kronqvist toi tapahtumassa esille, etteivät esimerkiksi vanhukset saa omalla äidinkielellään, viittomakielellä palveluja kotihoidossa.

Puheenjohtaja Antti Kronqvist osallistui ainejärjestöaktiivien ja rehtori Aino Sallisen yhteiseen tapaamiseen 13.4 Opinkivellä.

12.5 Juhlittiin kevätkauden päättäjäisiä Kortepohjassa. Alkuilta grillailtiin Kortepohjan grillikatoksessa ja loppuillasta päädyttiin saunomaan lukuvuoden pölyt alta pois Kortepohjan saunatiloissa.

Kuurojen Liiton Liittokokous käytiin Helsingissä, Valkeassa talossa 11.–12.6. Viito! ry:tä edusti varapuheenjohtaja Cecilia Hanhikoski. Muutama Viito! ry:n jäsen oli läsnä liittokokouksessa.

Syksy 2011

2.9 järjestettiin uusille opiskelijoille järjestömessut Jyväskylän yliopiston päärakennuksen aulassa. Viito! ry oli luovaan ja rohkeaan tapaansa nojaten läsnä rakentaen oman pisteen.

Ei fuksiaisia ilman Viito! ry:tä. Tänä vuonna suomalainen viittomakieli ei ottanut sisään uusia opiskelijoita, mutta Viito! oli mukana 14.9 Sanen fuksiaisissa rakentaen oman pisteensä ja tuomalla esiin suomalaista viittomakieltä uusille opiskelijoille.

Torstaina 22.9 juhlittiin viittomakielisten opiskelijoiden paluuta kampukselle. Perinteiset Viito! ry:n lukukauden avajaiset pidettiin tällä kertaa Jyväskylän kuurojenyhdistyksen tiloissa, kun kampusalueella vapaat tilat olivat kiven alla.

26.9–30.9 vietettiin Euroopan kielten viikkoa. Jyväskylän yliopiston päärakennuksessa sai viikon aikana tutustua eri Euroopan kieliin ja niiden kulttuureihin. Viito! ry kävi esittelemässä suomalaista viittomakieltä 26.9.

Suomen kuurojen urheiluliitto järjesti valtakunnallisen kuntoilupäivän, joten Viito! ry ja Jyväskylän kuurojenurheiluseura Jalo ry kävivät kuntoilemassa Laajavuoren rinteillä 1.10. Tarjolla oli uuden frisbeegolfin lisäksi kävelyä erittäin kauniissa syyssäässä. Tarjolla oli myös makkaraa, jotka suorastaan revittiin käsistä. Loppuillasta liikuntapäivän hiet pyyhkäistiin pois saunomalla Kortepohjan saunatiloissa.

Nelli Keski-Levijoki ja Henna Syrjälä kävivät luennoimassa 5.10 Jyväskylän kuurojenyhdistyksellä viimekesäisen Kuurojen maailmankongressin tapahtumista. Tyttöjen luento kiinnosti sen verran, että kansaa oli vyörynyt massoittain kuurojenyhdistyksen tiloihin.

Juhana Salonen ja Silja Ruonala edustivat Viito! ry:tä nuorisokokouksessa ja Valtakunnallisilla viittomakielisillä nuorisopäivillä, jotka järjestettiin Joensuussa ja Kolilla 14–16.10. Myös useat Viito! ry:n jäsenet osallistuivat tapahtumaan. Tällä kertaa teemana oli ”Karjalaisuus”. Nuorisopäivillä käsiteltiin mm. viittomakielisten lasten ja nuorten tilannetta Suomessa. Tämä projekti sai alkunsa Viito! ry:n aloitteesta Kuurojen Liitolle.

Viito! hallitus kokoontui vuoden aikana yhteensä 5 kertaa.

Muuta:

Nina Sivunen toimi opiskelijaedustajana viittomakielen keskuksen johtoryhmässä 2010–2011.

Viito! ry:n jäsenet Antti Kronqvist, Eetu Keski-Levijoki, Nelli Keski-Levijoki, Henna Syrjälä, Nina Sivunen ja Natalie Paulanto osallistuivat 18–24.7.2011 16. Kuurojen maailmankongressiin, joka järjestettiin Durbanissa, Etelä-Afrikassa.

Viito! ry oli mukana suunnittelemassa neljänsiä Sencity bileitä, jotka kuitenkin peruutettiin tuotantoteknisistä syistä.

Viito! ry:n jäsen Nina Sivunen toimi toista vuotta Kuurojen Liiton hallituksen jäsenenä.

Viito! ry:n entiset puheenjohtajat sekä nykyiset Viito! ry:n jäsenet Juhana Salonen ja Arttu Liikamaa osallistuivat Ankarassa järjestettävään SIGN5 konferenssiin, Turkissa 21–23.10.2011.

Viito! ry välitti lippuja jäsenilleen vuoden 2011 uniikkiin ja ainutlaatuiseen Kauppakadun approbatur tapahtumaan.

Olga Nuutinen toimi tutorina syyslukukauden Hollannista tulleelle kuurolle vaihto-opiskelijalle.

What´s up illat pysyivät jäsenten suosiossa ja niitä järjestettiin läpi lukuvuoden säännöllisen epäsäännöllisesti. Paikka ei pysynyt koskaan vakiona, vaan vaihtelu virkistää!

Japanin kuurojen uutisryhmä pyysi Jarkko Kerästä tekemään kansainvälisellä viittomisella viitotun surunvalittelun Japaniin, jota kohtasi luonnonkatastrofi viime keväänä. Jarkko Keränen keräsi työryhmän johon kuuluivat Cecilia Hanhikoski, Silja Ruonala, Olga Nuutinen, Henna Syrjälä, Juhana Salonen ja Natalie Paulanto. Työryhmän tuloksena lähetettiin viitottu surunvalittelu Japaniin.

Anna Puupponen toimi Viito! ry:n edustajana Yhdistyneiden Kieltenlukijoiden kokouksissa kevätlukukautena 2011.

Anna Puupponen toimii Viito! ry:n edustajana Yhdistyneiden Kieltenlukijoiden hallituksessa.

Viito! ry:n jäsen Katariina Nyman oli lukuvuonna 2010–2011 organisoimassa Cafe Lingua – tapahtumaa, sekä pyrki saamaan myös Viito! ry:n jäseniä aktiivisemmin mukaan toimintaan.

Juhana Salonen kävi kertomassa vaihtokokemuksistaan Etiopian Addis Abebassa Tampereen kuurojenyhdistyksellä 5.10.2011

Viito! ry:n varapuheenjohtaja Cecilia Hanhikoski valittiin nuorisotoimikunnan puheenjohtajaksi vuodelle 2012.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s